Цртани филм на Ал каидин начин

Симпатизери Ал каиде планирају да направе цртани филм који ће инспирисати младе муслимане да се укључе у оружану борбу против запада, упозорили су безбједносни специјалисти који прате вебсајтове милитаната. Ал каида је мултинационална терористичка организација која се све више ослања на пропаганду путем интернета, пошто у посљедњих неколико година није извршила ниједан велики напад на […]

четвртак, јул 21, 2011 / 06:59

Симпатизери Ал каиде планирају да направе цртани филм који ће инспирисати младе муслимане да се укључе у оружану борбу против запада, упозорили су безбједносни специјалисти који прате вебсајтове милитаната.

Ал каида је мултинационална терористичка организација која се све више ослања на пропаганду путем интернета, пошто у посљедњих неколико година није извршила ниједан велики напад на западу.

Британска контраобавјештајна аналитичка група "Квилијам" саопштила је да је вијест о планираном цртаном филму јуче на једном форуму објавила особа која се представља именом Абу ал Лајт ал Јемен.

Ал Јемен је рекао да су он и његови сарадници у завршној фази израде цртаног филма о јеменском крилу Ал каиде, који ће дјецу учити о историји ове организације и инспирисати их да почине терористичка дјела.

Он је додао да ће цртани филм донијети "веома узбудљиву причу која представља чињенице о томе ко је издао исламску вјеру и пророка и о томе како арапски лидери раде по налогу запада", наводи "Квилијум".

Ал Јемен је приказао и неке сцене из цртаног филма, на којима се виде маскиране личности како пуцају из пушака и убијају заробљенике.Оставите одговор