Црногорско име, српско презиме: Сахрањен Момир Булатовић

На сахрану Момира Булатовића Мило Ђукановић је послао изасланика, а његова државна телевизија је вијест објавила више од пет сати касније и то састављен од агенцијских вијести и фотографија Министарства одбране Србије.

уторак, 2 јула, 2019 / 17:53

Бивши предсједник Црне Горе и премијер Савезне Републике Југославије Момир Булатовић сахрањен је данас у Кучима код Подгорице, а опело је држао митрополит црногорско приморски Амфилохије.

Амфилохије је поручио да испраћамо једну од најугледнијих личности Црне Горе која је била на њеном челу у пресудним временима.

„Није било лагано носити тај крст који је он понио на својим плећима“, рекао је Амфилохије.

Он је додао да Булатовић није подлегао искушењима којима сви подлијежемо, а то су властољубље и славољубље.

„Момир је сачувао свој образ. У најтежем тренутку није изгубио своју душу, то је од огромног значаја не само за њега него и за Црну Гору“, поручио је.

Сахрана је одржана у 15 сати, а претходно је породици изјављивано саучешће на градском гробљу Чепурци у Подгорици.

Министар одбране Србије Александар Вулин положио је вијенце у име предсједника Републике Александра Вучића и Владе Србије.

У име Владе Црне Горе сахрани је присуствовао потпредсједник и министар правде Зоран Пажин.

Предсједник Црне Горе Мило Ђукановић упутио је телеграм саучешћа породици у коме наводи да са пијететом чува успомену на дане сарадње.

Раније данас, у плавој сали Српске куће је одржана комеморативна сједница поводом смрти Булатовића.

Комеморацији је присуствовао велики број политичара, државника и грађана. Поред лидера опозиције, присуствовао је и предсједник парламента Иван Брајовић.

Момир Булатовић, бивши предсједник Црне Горе (1990-1998) и предсједник Савезне владе СР Југославије (1998-2000) преминуо је у недјељу, у 63. години.

Политиком се бавио у омладинској и студентској организацији. За предсједника Предсједништва СК Црне Горе изабран је 1989, а предсједник Црне Горе постао је на првим вишестраначким изборима 1990.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *