Црногорски опозиционари одлазе у Њемачку на савјетовање

Предсједници Нове српске демократије и Покрета за промјене Андрија Мандић и Небојша Медојевић, те посланик и бивши лидер СНП-а Предраг Булатовић боравиће од данас у званичној посјети Берлину гдје ће, између осталог, разговарати са колегама из њемачког Бундестага и представницима тамошњег министрарства иностраних послова. Медојевић је "Вијестима" рекао да је ријеч о састанку који је […]

уторак, 8 маја, 2012 / 15:06

Предсједници Нове српске демократије и Покрета за промјене Андрија Мандић и Небојша Медојевић, те посланик и бивши лидер СНП-а Предраг Булатовић боравиће од данас у званичној посјети Берлину гдје ће, између осталог, разговарати са колегама из њемачког Бундестага и представницима тамошњег министрарства иностраних послова.

Медојевић је "Вијестима" рекао да је ријеч о састанку који је договорен током њихове претходне посјете Берлину, у октобру прошле године, како би уочи нове одлуке Европске уније о датуму преговора размијенили мишљење о стратешким пројекцијама, када је ријеч о европским интеграцијама Црне Горе.

"Анализираћемо шта је направила Влада Црне Горе у борби против организованог криминала и корупције. Ја ћу изнијети став да је стање горе него што је било у октобру прошле године (уочи одлуке Савјета ЕУ да условно отвори преговоре са Црном Гором), да смо послије тога имали афере "листинг" и "Телеком", хаос у безбједносном сектору, нападе на медије и говор мржње (Мила) Ђукановића", нагласио је Медојевић.

Уз подсјећање да је на првом састанку у Берлину и он "дијелио наду" да је Игор Лукшић реформски лидер, Медојевић је рекао да сва ова дешавања показују да ДПС не може да изроди реформског лидера:

"За разлику од октобра, када сам и ја гајио малу наду за Лукшића, послије свих ових дешавања не могу а да не будем песимистичан. ДПС не може да буде дио рјешења проблема, већ само дио проблема са Ђукановићем на челу".
Лидер ПзП-а је рекао и да ће на састанцима бити ријечи о безбједности у региону: "Сада је пријетња безбједности региона организовани криминал пуштен из Црне Горе, као што је почетком деведестих то био хрватски из Загреба или великосрпски национализам када се извозио из Београда. Биће занимљиво шта ће наши саговорници мислити о томе".

На прексиноћњем састанку у сједишту ПзП-а, навео је Медојевић, челници опозиције су, између осталог, разговарали и о посјети Берлину, док су пратили резултате парламентарних и предсједничких избора у Србији.

Упитан зашто у Берлин није позван лидер СНП-а Срђан Милић, већ Булатовић, Медојевић је рекао да је ријеч о парламентарној делегацији из Црне Горе која је и претходни пут, на позив њемачких параментараца, боравила у Њемачкој.Оставите одговор