Црногорска и хрватска полиција у сарадњи

Директори полиција Црне Горе и Хрватске Веселин Вељовић и Оливер Грбић потписали су данас у Загребу план сарадње двије полиције, чији је циљ унапређење борбе против свих облика криминала. Из Управе полиције Црне Горе саопштено је да план садржи активности из подручја рада криминалистичке и граничне полиције, заштите штићених личности и објеката, форензике, као и […]

среда, новембар 9, 2011 / 15:09

Директори полиција Црне Горе и Хрватске Веселин Вељовић и Оливер Грбић потписали су данас у Загребу план сарадње двије полиције, чији је циљ унапређење борбе против свих облика криминала.

Из Управе полиције Црне Горе саопштено је да план садржи активности из подручја рада криминалистичке и граничне полиције, заштите штићених личности и објеката, форензике, као и из области које се односе на рад специјалних-антитерористичких јединица и обуку полиције.

Грбић и Вељовић су оцијенили да хрватска и црногорска полиција имају веома добру сарадњу у свим областима, а најзначајнијим оцијенили су сарадње у областима борбе против трговине људима, кријумчарења оружјем и илегалних миграната, као и у области трговине дрогама.

У овим областима је остварена значајна сарадња двије земље, као и земаља региона, што се огледа у бројним успјешним акцијама које су реализоване и онима које још трају, истакли су саговорници, указавши на важност успостављања директне комуникације на нивоу оперативности криминалистичких полиција Црне Горе и Хрватске.

Вељовић је овај састанак оцијенио као показатељ квалитетног напретка у билатералној сарадњи двије земље и навео да је међународна сарадња један од приоритета Црне Горе, која улаже велики напор да се прикаже као поуздан партнер у регионалној сарадњи.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *