Црни Груја у Народној скупштини

Ново Грујић, посланички колега Миланка Михајлице, данас није направио пометњу у НСРС, али је скренуо пажњу дошавши обучен у ношњу из сезоне љето јесен 1804. Грујућ је на последњој сједници НСРС у овом сазиву дошао обучен по узору на Карађорђа, да би још једном скренуо пажњу на своју кампању у којој је дао израдити плакате […]

уторак, септембар 14, 2010 / 16:06

Ново Грујић, посланички колега Миланка Михајлице, данас није направио пометњу у НСРС, али је скренуо пажњу дошавши обучен у ношњу из сезоне љето јесен 1804.

Грујућ је на последњој сједници НСРС у овом сазиву дошао обучен по узору на Карађорђа, да би још једном скренуо пажњу на своју кампању у којој је дао израдити плакате на којима је његов лик додат на слику вожда првог српског устанка, уз поруку: Црни Груја у борби против кабадахија.

Према агенцијским вијестима, Грујић је поручио да је у ношњи стилизованој као у "Црног Грује" из популарног српског филма и серије у зграду парламента дошао да искаже свој протест против "дахија и кабадахија" и против "поновног доласка владе Цветковић-Дачек којој је забрањен повратак у земљу и цара Бориса".

"Дошли су овдје, а имају проблеме у својој земљи. Цара Бориса осуђујемо због повратка Турске на Балкан, а само приказивање турских застава у Новом Пазару показује да су Турци прије 200 година протјерани, али су се поново појавили", рекао је Грујић новинарима у Бањој Луци.

Он је додао да су дахије од народа узимале трећину, а да данашње дахије од народа узимају половину.

Црни Груја и врећа вјештачког ђубрива

Ово није Новин први наступ којим је био у центру пажње у НС. У јулу је на сједницу дошао са врећом вјештачког ђубрива, коју је донио како би указао на малверзације Дирекције за робне резерве РС.

Обезбјеђење парламента Српске је утврдило да је ријеч о опасној материји која може да угрози безбједност НС РС, па му је одузела врећу на улазу, док је Грујић ипак унио пар грумења, да би показао да су робне резерве куповале неквалитетно, згрудвано ђубриво, на које су потрошили 4,7 милиона марака.

– Дирекција за робне резерве РС је сваку тону вјештачког ђубрива које је набављала од Дирекције за робне резерве Србије плаћала за 100 евра скупље од његове тржишне цијене. Дошли смо до доказа да су поједина приватна предузећа из РС тону ђубрива од истог произвођача у Србији, у истом периоду када и Дирекција за робне резерве РС, увозила за око 100 евра јефтиније. Када се израчуна количина коју је Дирекција за робне резерве РС увезла од српске дирекције за робне резерве, испада да је плаћено 4,7 милиона КМ више него да су то радила приватна предузећа. То значи да су грађани РС оштећени за толики износ – тврди Грујић.

Он додаје да је још већи проблем што је спорно ђубриво потпуно неупотребљиво, истичући да у његовом приватном предузећу „Нена-пром" преко кога је подијељено више од 800 тона регресираног ђубрива, још „леже" 24 тоне ђубрива чији је узорак донио у Скупштину.

Грујић је тврдио да су министар полиције Станислав Чађо и председник НС РС Игор Радојичић напустили зграду парламента чим су сазнали да је у скупштину унијета „опасна материја", док су га из полиције негирали! Од вјештачког ђубрива се, уколико је неко вјештији, може направити експлозивна направа.0 КОМЕНТАРА

  1. Shvatio čovjek da je Don Kihot greška u nastavnom programu RS. Vidio je da u naprednim strankama proučavaju „Zlatno tele“ Iljfa i Petrova i zaljubio se u glavnog junaka, Ostapa Bendera.B-)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *