Црнадак: Влада РС прича шупљу о борби против корупције

Партија демократског прогреса сматра да власти Републике Српске немају искрену намјеру да се обрачунају са криминалом и корупцијом у РС, саопштио је међународни секретар ове странке Игор Црнадак. Црнадак је на данашњој конференцији за новинаре у Бањалуци рекао да је за ову странку "празна прича и обична фарса" недавно одржана тематска сједница Владе РС о […]

недеља, март 6, 2011 / 16:25

Партија демократског прогреса сматра да власти Републике Српске немају искрену намјеру да се обрачунају са криминалом и корупцијом у РС, саопштио је међународни секретар ове странке Игор Црнадак.

Црнадак је на данашњој конференцији за новинаре у Бањалуци рекао да је за ову странку "празна прича и обична фарса" недавно одржана тематска сједница Владе РС о борби против криминала и корупције и писмо предсједника РС, које је истим поводом упућено правосудним институцијама РС.

Он тврди да власт у Српској већ пет година није ријешила ниједан крупан проблем и ниједно питање из области корупције и криминала, односно злоупотребе јавних средстава.

Црнадак каже да је највећи проблем тај што у РС не постоји политичка воља за борбу против криминала и корупције, коју би требало да креира власт РС.

"Тужилаштва, судови и припадници МУП-а РС требају добити одрјешене руке и да се боре против овог проблема", рекао је Црнадак и додао да Влада РС тешко може створити такав амбијент, јер "нема довољно слободе и самосталности у раду".Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *