Црнадак се састао са Чавушоглуом

Генерални секретар Партије демократског прогреса Игор Црнадак састао се данас у сједишту ПДП-а са предсједником Парламентарне скупштине Савјета Европе Мевлутом Чавушоглуом и пренио му најважније ставове ПДП-а по питању европских интеграција БиХ, могућности наставка реформи и формирања Савјета министара БиХ. Црнадак је потврдио да ће ПДП и даље инсистирати на европској перспективи Републике Српске и […]

среда, децембар 7, 2011 / 17:12

Генерални секретар Партије демократског прогреса Игор Црнадак састао се данас у сједишту ПДП-а са предсједником Парламентарне скупштине Савјета Европе Мевлутом Чавушоглуом и пренио му најважније ставове ПДП-а по питању европских интеграција БиХ, могућности наставка реформи и формирања Савјета министара БиХ.

Црнадак је потврдио да ће ПДП и даље инсистирати на европској перспективи Републике Српске и Босне и Херцеговине, али истовремено и чувати позицију коју Република Српска има у БиХ. Током разговора Црнадак је нагласио да је став ПДП-а да Дејтонски споразум мора остати темељ Босне и Херцеговине и да Устав БиХ не треба мијењати осим у дијелу који се односи на провођење пресуде Сејдић-Финци. Он је нагласио да дејтонска структура није проблем, већ да лидери странака на власти немају ни минималну жељу за компромисом и договором.

Генерални секретар је информисао г. Чавушоглуа да је став ПДП-а да су разговори тзв. „шесторке“ неозбиљни, да представљају забаву за народ и да је очигледно да странке на власти бјеже од свакодневних проблема грађана јер на њих немају одговор. Црнадак је поновио да ПДП сматра да је што брже формирање Савјета министара интерес и Републике Српске и Босне и Херцеговине али да није оптимиста да ће се то ускоро десити.

 Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *