Црнадак са "свепартијском групом за БиХ Доњег дома британског парламента"

Министар иностраних послова БиХ Игор Црнадак боравиће данас и сутра у званичној посјети Великој Британији, током које ће са британским званичницима разговарати о даљој подршци европским интеграцијама БиХ и реформским процесима. Црнадак ће се првог дана посјете састати са британским миностром спољних послова Филипом Хамондом и делегацијом Свепартијске групе за БиХ у Доњем дому британског […]

понедељак, 11 јануара, 2016 / 08:49

Министар иностраних послова БиХ Игор Црнадак боравиће данас и сутра у званичној посјети Великој Британији, током које ће са британским званичницима разговарати о даљој подршци европским интеграцијама БиХ и реформским процесима.

Црнадак ће се првог дана посјете састати са британским миностром спољних послова Филипом Хамондом и делегацијом Свепартијске групе за БиХ у Доњем дому британског Парламента, коју ће предводити Керен Ламлеј.

Другог дана посјете Црнадак ће одржати предавање на Краљевском институту за спољне послове о теми "БиХ на путу ЕУ интеграција", саопштено је из Министарства иностраних послова БиХ.

Црнадак ће са саговорницима разговарати о унапређењу односа БиХ и Велике Британије, даљој подршци европским интеграцијама БиХ и реформским процесима, регионалној сарадњи, посебно у оквиру берлинског процеса, те сарадњи у оквиру борбе против тероризма и другим питањима од интереса за двије земље.