Црнадак писао Радојичићу поводом Давида Драгичевића и одлуке Тужилаштва

Јуче је главни тужилац Окружног јавног тужилаштва у Бањалуци, Желимир Лепир, саопштио да је бањалучки студент Давид Драгичевић убијен и наређена је истрага поводом овог случаја. Подсјећам Вас да је Давид убијен у Бањалуци, да су његова последња кретања забиљежена у строгом центру града, те да је ово тежак ударац за безбједност свих грађана Бањалуке.

четвртак, 5 јула, 2018 / 16:39
Напомињем да су министар унутрашњих послова Републике Српске, као и један број високих функционера МУП-а, у више наврата изјавили да у овом случају нема елемената кривичног дјела и да су са сигурношћу тврдили да Давид није убијен.
Мишљења сам да се, након јучерашње изјаве г. Лепира, те узимајући у обзир изјаве и понашање министра Лукача и његових сарадника, поставља питање да ли они могу имати повјерење грађана Бањалуке, као особе које треба да брину о нашој и безбједности наше дјеце.
Позивам Вас, као градоначелника, да се изјасните да ли министар Лукач и даље има Вашу подршку и да ли градске власти сматрају да они који су се на овакав начин односили према смрти нашег младог суграђанина треба да и даље буду гарант мирног и безбједног живота у Бањалуци.
Такође, подсјећам Вас да сте 28 априла изјавили да позивате све „који су у политици и који желе да због изборних кампања унесу несигурност у град да то не раде.“ Поред тога, исти дан сте изјавили „да би некоме одговарало да се у граду наруши сигурност како би се добили одређени политички поени“.
Сада када је јасно да није у питању ни политика ни кампања, нити скупљање политичких поена, него да су несигурност у наш град донијели криминалци који су убили Давида и неспособне институције које су то, очигледно, жељеле заташкати, позивам Вас да због ове изјаве упутите извињење грађанима Бањалуке и затражите да се хитно пронађу Давидове убице, као и сви они који су опструисали истрагу.
С поштовањем,
Игор Црнадак, с.р.
Предсједник Градског одбора ПДП Бањалука


Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *