Црнадак: Пацоли долази у Бању Луку уз сагласност Београда

"Када је посљедњи пут Беџет Пацоли био у Бањалуци домаћин му је био Милорад Додик, дочекао га на аеородрому и имао с њим пословне састанке и након тога наставио дружење са њим у кафани", рекао је на конференцији за новинаре Игор Црнадак, потпредсједник ПДП-а, те додао:

понедељак, 3 септембра, 2018 / 20:11

"За разлику од Додика ја немам никакве састанке иза себе са Пацолијем, осим на регионалним састанцима попут овог који треба да буде у Бањалуци. Представници Приштине учествују на регионалним састанцима искључиво у складу са споразумом између Београда и Приштине у оквиру бриселских разговора и само уз пуну сагласност Београда. Ово је још једна у низу празних изјава Милорада Додика. БиХ у посљедње четири године није признала тзв. Косово само зато што смо се томе противили члан Предсједништва БиХ из Републике Српске Младен Иванић и ја. Милорад Додик у томе задње четири године није имао никакву улогу осим што је нас подржавао у том ставу и ја му се овим путем захваљујем".

Црнадак је додао да је трилатерални састанак са министрима иностраних послова Србије и Турске, Ивицом Дачићем и Давутом Чавушоглуом, одгођен из разлога што турски министар због ванредних околности не може бити присутан у Бањалуци.

Додик: Пацоли није добродошао у институције Српске

Министар спољних послова самопроглашеног Косова Беџет Пацоли није добродошао у Бањалуку, гдје га је позвао министар иностраних послова Игор Црнадак, како би се додворио западним центрима моћи, поручио је предсједник Републике Српске Милорад Додик.

"Република Српска није дала сагласност да БиХ призна самопроглашено Косово, те ни министар те лажне државе не може бити добродошао у Републику Српску", рекао је Додик Срни.

Он је додао да врата ниједне институције Републике Српске неће бити отворена за Пацолија.

"Потез министра Црнатка да Пацолија позове у Бањалуку доживљавамо као провокацију Републике Српске на коју су га наговорили његови страни ментори и његов партијски ментор Младен Иванић. Можда је Беџет Пацоли најбоља мјера његовог министровања и најбољи показатељ у чијем је интересу Црнадак радио четири године", нагласио је Додик.Оставите одговор