Црнадак и Говедарица: Признања Косова неће бити

Министар спољих послова Игор Црнадак БиХ коментарисао је изјаве бошњачког члана Предсједништва БиХ Бакира Изетбеговића, које је у интервјуу дао у вези са Косовом.

уторак, новембар 14, 2017 / 22:58

Игор Црнадак је рекао да у Српској и опозиција и власт имају идентичне ставове у вези неких питања.

– Јасно је свима да неће бити признања Косова и ако је Изетбеговић рачунао у својој изјави на то да ће се околности промијенити и да ће неко из РС подићи руку, то је погрешна процјена.

Савез за промјене, чија осовина је Српска демократска странка, никада неће подржати приједлог Бакира Изетбеговића о признању једностране независности Косова, рекао је предсједник СДС Вукота Говедарица.

Нагласио је да се се на основу Дејтонског мировног споразума све одлуке у БиХ доносе консензусом.

„Срби су конститутивни народ у БиХ а то значи да ниједна одлука не може да се донесе без српског народа и сагласности Срба. То значи да Савез за промјене, укључујући све српске странке, а прије свега СДС, никада неће подржати приједлог Бакира Изетбеговића о признању једностране независности Косова“, казао је Говедарица.

Он је поручио Србији да нема мјеста за бригу због изјава Бакира Изетбеговића, једног од три члана у Предсјендиштву БиХ, јер и да хоће Изетбеговић то да уради неће проћи у институцијама БиХ гдје се налазе и српски представници.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *