Црна Гора: Народњаци траже име СНС

Омладински клуб Странке српских народњака 1918 поднијеће Уставном суду Црне Горе жалбу поводом одлуке парламента да спријечи обнављање Српске народне странке. Клуб 1918 је посебно изненадио прорежимски став СНП-а који је, вјероватно по налогу Светозара Маровића, гласао да се угаси име СНС-а. Док год постоји правна могућност, од Подгорице до Стразбура, ССН и њен Омладински […]

петак, новембар 25, 2011 / 16:24

Омладински клуб Странке српских народњака 1918 поднијеће Уставном суду Црне Горе жалбу поводом одлуке парламента да спријечи обнављање Српске народне странке.

Клуб 1918 је посебно изненадио прорежимски став СНП-а који је, вјероватно по налогу Светозара Маровића, гласао да се угаси име СНС-а. Док год постоји правна могућност, од Подгорице до Стразбура, ССН и њен Омладински клуб 1918 бориће се за обнову имена СНС-а.

Дакле, јуче се није десило ништа што има фаталан политички исход, јер уколико би тренутну ситуација коју креирају ДПС и режимска плаћена опозиција оличена у Мандићу, Милићу и Медојевићу, прихватили као свршен чин, грађани би могли закључити да је АНБ трајно, попут режије из Булајићевих филмова, обесмислила све што је политички часно у српском и осталим народима.

И поред кампање коју против нас воде црногорски асимилатори и српски издајници, чак смо задовољни јер је јасно да смо, без икакве користи и привилегија, остали на путу борбе за српске интересе. Тај пут није против било кога јер хоћемо да добијемо политички и правни статус у држави не оспоравајући другима оно што већ имају.

Желимо свако добро Црногорцима, Бошњацима, Албанцима, Муслиманима, Ромима и Хрватима, али не пристајемо да нам неко у име асимилатора из редова црногорског народа оспорава идеологију, краде странку, уставни статус и права. Зашто, ако свима желимо све најбоље, држава спречава Србе да се политички организују? Да ли је неко спријечио СДП-у да узме, у конкретном случају украде, име партије на чијем се челу налазио професор Пејовић? Да је Мандићу било до старог СНС-а, данас не би имао Нову. И, шта је сада спорно?

Показало се да су ДПС и СДП гласали за предлог слуге режима и сарадника ДБ-а Горана Даниловића. Да ли ико нормалан данас може негирати да су управо ДПС, СДП, АНБ и ПзП ликвидирали СНС?

Млади 1918 данас су изабрали Драгомира Кнежевића за предсједника, а Ирену Стевић и Бранка Поповића за потпредсједнике Омладинског клуба ССН-а. Тиме је завршен још један циклус конституисања страначких органа.

ССН и страначки подмладак 1918 наставиће да се за своје политичке циљеве боре у складу са прописима правног система у коме дјелујемо у чему нас неће спријечити ни јуче самопроглашени ,,Бургер Кинг” из Доњих Кокота, нити ,,Мекдоналдс” из Шекулара. Брза политичка храна коју су јуче препоручили у Скупштини позивајући се на погрешно схваћен менталитет западног потрошача нема шанси у конкуренцији са нашим опробаним српским специјалитетом. Пред њим су затечени и крњојелски Обама и Бајден од Мораче.  Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *