Црна Гора: Фејсбук организатор протеста на информативном разговору у полицији

Никша Анђелић из Херцег Новог позван на информативни разговор у полицију јер је преко Фејсбука позивао на протест испред црногорске скупштине под називом „Улични протести против мафије“. Протест заказан за 21. март је забрањен. НВО "Либертас", саопштила је да је Никша Анђелић, члан Фејсбук групе "Улични протести против мафије" из Херцег Новог позван да дође […]

уторак, март 15, 2011 / 10:51

Никша Анђелић из Херцег Новог позван на информативни разговор у полицију јер је преко Фејсбука позивао на протест испред црногорске скупштине под називом „Улични протести против мафије“. Протест заказан за 21. март је забрањен.

НВО "Либертас", саопштила је да је Никша Анђелић, члан Фејсбук групе "Улични протести против мафије" из Херцег Новог позван да дође на информативни разговор у Центар безбиједности у том граду.

Разлог позива на полицијско саслушање је организација протеста, који је заказан за 21. март у подне, испред црногорске Скупштине, сматрају организатори и оцјењују да је то "најприземнији покушај ућуткивања народа од стране службеника Агенције за националну безбиједност".

Анђелић, који је позван да дође на разговор код начелника ЦБ у Херцег Новом Горана Баничевића, написао је на Фејсбук групи да неће подлећи никаквим притисцима и да ће присустовати протесту, наводи се у саопштењу.

Протест је прво био званично забрањен, али чланови Фејсбук групе "Уличним протестима против мафије" нису одустли од окупљања, и истичу да је повод окупљања незадовољство стањем у земљи.

Група је раније саопштила да је о том окупљању обавијестила Управу полиције, Мисију ОЕБС-а, Делегацију Европске комисије у Црној Гори и дипломатска представништва.

Посљедња информација са Фејсбук групе је да је полиција одобрила протест испред Скупштине ЦГ.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *