Човјек са бомбом у Предсједништву Србије

БЕОГРАД – У зграду Председништва Србије у центру Београда, како јављају београдски електронски медији нешто послије 11.00 ушао је човјек с двије ручне бомбе. Агенције јављају да је из МУП-а потврђено да је ријеч о извјесном Драгану Марићу из Ваљева (57), који је од раније познат полицији, и који је јутрос мејлом обавијестио полицију да […]

четвртак, мај 21, 2009 / 18:30

БЕОГРАД – У зграду Председништва Србије у центру Београда, како јављају београдски електронски медији нешто послије 11.00 ушао је човјек с двије ручне бомбе.

Агенције јављају да је из МУП-а потврђено да је ријеч о извјесном Драгану Марићу из Ваљева (57), који је од раније познат полицији, и који је јутрос мејлом обавијестио полицију да ће наоружан ући у Председништво, као и да су разлози овог напада наводно приватне природе, јер има неријешен случај судског поравнања у Трговинском суду.

Агенција Бета незванично сазнаје да је Драган Марић 2004. године 80 дана штрајковао глађу пред зградом Скупштине Србије, незадовољан једним судским спором. Такође незванично се наводи да је Марић дао рок до 16.00 часова да му се исплати износ који му наводно дугује ЈАТ. Прес служба Председништва није потврдила ову причу.

Београдска радио станица Студио Б јавља да је нападач упао у зграду са новинарског улаза, да му је полиција одузела једну бомбу, али да је друга остала код њега.

Око зграде Председништва је тренутно већи број полицајаца наоружаних „дугим цијевима", а улица Краља Милана је ограђена жутом траком и заустављен је саобраћај.

Цијели простор око зграде Председништва обезбезбеђују снаге војске и полиција и забрањује пролаз грађанима. Испред зграде предсједништва су и кола хитне помоћи.

Пресједник Србије Борис Тадић ушао је око 14.30 у зграду Председништва, на     главни улаз, из Пионирског парка, јављају агенције.

Марић је у дијелу зграде код бочног улаза, на Андрићевом венцу.

Представници војске и полиције и даље преговарају са Драганом Марићем, рекла је новинарима око 14.15 шефица прес службе председника Јасмина Стојанов.

Она је прецизирала да особа која је ушла с бомбом није у заштићеном дијелу Председништва, већ одмах поред врата, на бочном улазу са Андрићевог венца, гдје иначе долазе грађани да на писарници предају преставке, жалбе и друга докуемнта.

Стојанова је раније рекла новинарима да је једна од двије бомбе одузета и да се воде преговори да се та особа разоружа.

Додала је и да је министар одбране Драган Шутановац био испред зграде и да се не налази унутра.

Испред зграде долазили су бројни посланици из Скупштине Србије да се распитају шта се дешава, а око 14.30 дошао је и лидер Српске напредне странке Томислав Николић.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *