Човић замолио Косорову: Дајте нам подршку!

Предсједник ХДЗ-а БиХ Драган Човић затражио је од хрватске премијерке и предсједнице ХДЗ-а Јадранке Косор подршку у остваривању равноправности Хрвата у БиХ. Човић је током јучерашњег сусрета са Косоровом у Загребу затражио од власти Хрватске да се осигура "уставна једнакост хрватског народа у БиХ како би легитимни представници Хрвата обављали власт". Он је истакао да […]

субота, 7 маја, 2011 / 17:52

Предсједник ХДЗ-а БиХ Драган Човић затражио је од хрватске премијерке и предсједнице ХДЗ-а Јадранке Косор подршку у остваривању равноправности Хрвата у БиХ.

Човић је током јучерашњег сусрета са Косоровом у Загребу затражио од власти Хрватске да се осигура "уставна једнакост хрватског народа у БиХ како би легитимни представници Хрвата обављали власт".

Он је истакао да међународна заједница треба да омогући успостављање легалне власти у Федерацији јер "привремену" власт двије највеће хрватске странке у БиХ не признају.

"Очекујемо доношење таквих потеза од високог представника како би се успоставила легална власт у Федерацији јер је садашњу Централна изборна комисијаоцијенила незаконитом. Упознао сам предсједницу ХДЗ-а Јадранку Косор да ми не признајемо власт која је успостављена на привременим одлукама и такво стање није дугорочно одрживо јер пројектује нову кризу у БиХ", рекао је Човић за "Вечерњи лист".

Према Човићевим ријечима, Косорова је истакла подршку равноправности Хрвата у БиХ, те поновила заједнички став који је са хрватским предсједником Ивом Јосиповићем истакла у два наврата – да у власти у БиХ требају бити легитимни хрватски политички представници.Оставите одговор