Човић промовисао зборник о рјешењу хрватског питања (био и Уго – Југослав Влаисављевић)

Академик Драган Човић, у својству високог покровитеља, присуствовао промоцији Зборника радова Научно-стручног скупа са међународним учешћем "Рјешење хрватског питања за европску Босну и Херцеговину", у згради Парламентарне скупштине Босне и Херцеговине.

уторак, 29 маја, 2018 / 22:04
У организацији Универзитета у Мостару, Ректорског збора Републике Хрватске, Хрватске академије за науку и умјетности у БиХ, Одјељења за науку и образовање Хрватског народног сабора БиХ и Института за друштвено-политичка истраживања (ИДПИ) Мостар, данас је у Парламентарној скупштини Босне и Херцеговине одржана промоција Зборника радова Научно-стручног скупа са међународним учешћем "Рјешење хрватског питања за европску Босну и Херцеговину".
Промотори Зборника били су проф. др. сц Зоран Томић, ректор Универзитета у Мостару, проф. др. сц Дамир Борас, ректор Универзитета у Загребу, академик Даворин Рудолф, члан Хрватске академије наука и умјетности, те проф. др. сц Уго Влаисављевић, професор Филозофског факултета Универзитета у Сарајеву. На скупу је истакнуто како је начело конститутивности уставно начело надређено свим другим уставним начелима, те свим другим законима и уставима на свим нивоима власти, те да се његовом досљедном примјеном омогућава равноправан третман сва три народа унутар система управљања и гарантује њихова једнакоправност.
Промоцији овог зборника, поред хрватског члана Предсједништва БиХ академика Драгана Човића, присуствовали су још званичници свих нивоа власти у БиХ, представници дипломатског кора, аутори радова објављених у Зборнику, представници академске заједнице те представници организација цивилног друштва.


Оставите одговор