Човић: Приједлог за реорганизацију БиХ укључује и Српску

Лидер ХДЗ-а БиХ Драган Човић изјавио је да ова странка нуди сасвим другачији концепт реорганизације БиХ у односу на њену постојећу државотворну структуру да би постала функционална заједница три конститутивна народа. ХДЗ нуди модел организовања БиХ на три нивоа у коме би средњи ниво чиниле четири федералне јединице које би биле политички и територијално дисфункционалне, […]

уторак, фебруар 19, 2013 / 18:06

Лидер ХДЗ-а БиХ Драган Човић изјавио је да ова странка нуди сасвим другачији концепт реорганизације БиХ у односу на њену постојећу државотворну структуру да би постала функционална заједница три конститутивна народа.

ХДЗ нуди модел организовања БиХ на три нивоа у коме би средњи ниво чиниле четири федералне јединице које би биле политички и територијално дисфункционалне, што би конститутивним народима омогућило да се у великој мјери сами одлуче у којој желе да живе.

Човић је рекао да се овај пројекат односи на реорганизацију цијеле БиХ, што подразумијева и Републику Српску, тако да ће грађани и политичари тог ентитета одлучити да ли ће то бити прихваћено и у којој форми.

Он је на трибини у Брчком истакао да за пројекат имају подршку већине хрватског становништва у БиХ.

"Вјерујем да овај концепт у равноправном дијалогу са представницима друга два народа може бити основа за рјешење, подударно са интересима свих који живе на овим просторима, али и стандардима демократске Европе којој желимо приступити", рекао је Чолић.

Јавна трибина ХДЗ-а БиХ о теми "Реорганизација БиХ" одржана је у просторијама Хрватског-културног друштва "Напредак" у Брчком.0 КОМЕНТАРА

Оставите одговор