Човић: Нисам наручио убиство Ђинђића

Небојша Човић одбацио је јуче као бесмислицу тврдњу да је он наручио убиство председника Владе Србије Зорана Ђинђића. „Најгоре је одговарати на бесмислене приче и инсинуације. Ако је то заиста изјавио адвокат Срђа Поповић, онда је сасвим извесно да је он Милошу Симовићу рекао да то каже. После свега што сам доживео са Дејаном Миленковићем […]

уторак, 20 септембра, 2011 / 19:09

Небојша Човић одбацио је јуче као бесмислицу тврдњу да је он наручио убиство председника Владе Србије Зорана Ђинђића.

„Најгоре је одговарати на бесмислене приче и инсинуације. Ако је то заиста изјавио адвокат Срђа Поповић, онда је сасвим извесно да је он Милошу Симовићу рекао да то каже. После свега што сам доживео са Дејаном Миленковићем Багзијем, па и овога сада, немам више шта да причам на ту тему”, рекао је Човић.

Тако је он реаговао на изјаву за „Политику” Срђе Поповића, адвоката породице Ђинђић да је човјек са надимком Ћоки, кога је Милош Симовић означио као наручиоца убиства премијера Зорана Ђинђића бивши потпредсједник Владе Србије Небојша Човић.

„Ово су веома важне информације, али се Специјално тужилаштво не оглашава и ми не знамо да ли је та Симовићева тврдња проверавана или не. Не знамо чак ни да ли су информације из медија тачне и можемо само да коментаришемо на основу претпоставки”, каже Срђа Поповић.

Тужилац би, према ријечима адвоката Поповића, требало детаљније да испита одакле је Симовићу познато ко је био наручилац атентата, да га пита о детаљима и да на основу тога процјени да ли може да покрене кривични поступак, као и да одлучи о томе да ли да му да статус свједока сарадника.

Он каже да би тужилац требало да саслуша Небојшу Човића, као и Војислава Коштуницу, Драгана Јочића, Радета Булатовића и Ацу Томића, које Симовић помиње у вези са оружаном побуном ЈСО, али и да поново саслуша Милорада Улемека Легију.