Човић: Комшић нека буде бошњачки члан Предсједништва

ЈАЈЦЕ – Предсједник Хрватске демократске заједнице БиХ Драган Човић поручио је Бошњацима да на предстојећим изборима у БиХ слободно изаберу Жељка Комшића за члана Предсједништва БиХ, али бошњачког. Он је позвао све представнике странака са хрватским националним предзнаком да се окупе око ХДЗ БиХ и заједнички покажу своју снагу. "Позивам и Жељка Комшића, по ко […]

субота, септембар 18, 2010 / 15:45

ЈАЈЦЕ – Предсједник Хрватске демократске заједнице БиХ Драган Човић поручио је Бошњацима да на предстојећим изборима у БиХ слободно изаберу Жељка Комшића за члана Предсједништва БиХ, али бошњачког.

Он је позвао све представнике странака са хрватским националним предзнаком да се окупе око ХДЗ БиХ и заједнички покажу своју снагу.

"Позивам и Жељка Комшића, по ко зна који пут, да повуче своју кандидатуру, јер ћемо му ми осигурати добро мјесто – све како би се заштитили интереси Хрвата и олакшало нашем кандидату Борјани Кришто да заузме своје мјесто у Предсједништву БиХ, како би по први пут добили правог заговорника интереса и будућности Хрвата у БиХ“, нагласио је Човић.

Он је на синоћњем предизборном скупу у Јајцу рекао да кандидат ХДЗ БиХ за члана Предсједништва БиХ из реда хрватског народа Борјана Кришто особа која се неће сломити под било каквим диктатурама, што је "и доказала у својој досадашњој политичкој каријери".

Кришто је поручила Хрватима у Јајцу да не допусте да им Бошњаци бирају хрватског члана Предсједништва БиХ, већ да га бирају сами. "Бошњаци на то немају право. Ми желимо БиХ по мјери сва три народа", поручила је Кришто.

Она је нагласила важност функције хрватског члана Предсједништва БиХ у остварењу уставне једнакоправности хрватског народа са друга два народа у БиХ, изразивши жаљење што ту функцију у посљедње четири године није обављао хрватски народ и оцијенила да се то више не смије допустити.

ХДЗ БиХ је синоћ одржао предизборни скуп и у Травнику, гдје је представио кандидате ове странке на предстојећим Општим изборима у БиХ.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *