Човић и Лагумџија: Састанци без резултата

На састанку предсједника ХДЗ-а БиХ Драгана Човића и предсједника СДП-а БиХ Златка Лагумџије данас нису постигнута конкретна рјешења о формирању власти, јер су разлике у појединим елементима још велике, саопштено је из ХДЗ-а БиХ. У саопштењу се наводи да ће коначан став о формирању власти бити познат за два дана, када ће резултати досадашњих преговора […]

среда, март 2, 2011 / 18:35

На састанку предсједника ХДЗ-а БиХ Драгана Човића и предсједника СДП-а БиХ Златка Лагумџије данас нису постигнута конкретна рјешења о формирању власти, јер су разлике у појединим елементима још велике, саопштено је из ХДЗ-а БиХ.

У саопштењу се наводи да ће коначан став о формирању власти бити познат за два дана, када ће резултати досадашњих преговора проћи страначке органе.

“ХДЗ БиХ остаје при ставу да власт на свим нивоима треба хитно да формирају странке које имају већински изборни легитимитет у сва три конститутивна народа, а то су у име хрватског народа ХДЗ БиХ и ХДЗ 1990. Само овако конституисана власт имала би неопходан политички капацитет на свим нивоима власти како би се могле провести све нужне реформе“, наведено је у саопштењу.

У Сарајеву су данас разговарали и предсједник ХДЗ-а 1990 Божо Љубић и предсједник СДА Сулејмана Тихић.

Из ХДЗ-а 1990 саопштено је да је Љубић упознао Тихића да без поштивања изборне воље хрватског народа, којег представљају ХДЗ 1990 и ХДЗ БиХ, није могуће успоставити легалну ни легитимну, а још мање функционалну власт.

“Сваки покушај да се крене у процес формирања власти без претходног начелног договора који уважава ове чињенице не доноси ништа добро ни Федерацији БиХ ни БиХ, а могу имати несагледиве негативне посљедице“, наводе из ХДЗ-а 1990.

О имплементацији изборних резултата данас у Сарајеву расправља и Предсједништво СДА, док је из СДП-а за сутра најављено доношење одлуке о формирању Дома народа Парламента Федерације БиХ упркос томе што у свим кантонима није завршен избор делегата. Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *