Човић и Лагумџија о формирању већине

Предсједници ХДЗ БиХ и СДП БиХ Драган Човић и Златко Лагумџија разговарали су данас у Сарајеву о актуелним политичким односима након одржавања локалних избора, са нагласком на формирање парламентарних већина на свим нивоима власти у БиХ. Предсједник ХДЗ БиХ изразио је увјерење да је скори договор о парламентарној већини на нивоу БиХ могућ, али није […]

уторак, октобар 16, 2012 / 08:08

Предсједници ХДЗ БиХ и СДП БиХ Драган Човић и Златко Лагумџија разговарали су данас у Сарајеву о актуелним политичким односима након одржавања локалних избора, са нагласком на формирање парламентарних већина на свим нивоима власти у БиХ.

Предсједник ХДЗ БиХ изразио је увјерење да је скори договор о парламентарној већини на нивоу БиХ могућ, али није желио прецизирати са којим странкама ХДЗ жели формирати већину.

Одговарајући на питање новинара прије састанка да ли ће ХДЗ подржати смјену Лагумџије са дужности министра иностраних послова БиХ, коју траже политичке странке из Републике Српске, Човић је рекао да то зависи од тога о чему и на који начин ће најјаче политичке партије водити расправу у наредних седам дана, пренијели су федерални медији.

Човић би се сутра у Мостару требао састати и са предсједником СББ БиХ Фахрудином Радончићем, а датум састанка са предсједником СДА Сулејманом Тихићем још није познат.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *