Човић и Изетбеговић продају Турцима реформску агенду

Чланови Предсједништва БиХ Драган Човић и Бакир Изетбеговић представили су турским инвеститорима могућности инвестирања у БиХ и предочили усвојену Реформску агенду која се тренутно спроводи на свим нивоима власти у БиХ с циљем унапређења пословног окружења и привлачења страних инвестиција. Човић и Изетбеговић су, на састанку и радној вечери Пословног савјета БиХ-Турска у Истанбулу, истакли […]

субота, 12 децембра, 2015 / 10:50

Чланови Предсједништва БиХ Драган Човић и Бакир Изетбеговић представили су турским инвеститорима могућности инвестирања у БиХ и предочили усвојену Реформску агенду која се тренутно спроводи на свим нивоима власти у БиХ с циљем унапређења пословног окружења и привлачења страних инвестиција.

Човић и Изетбеговић су, на састанку и радној вечери Пословног савјета БиХ-Турска у Истанбулу, истакли да је управо сада прави тренутак за улагање у БиХ, нарочито у области пољопривреде, саобраћајне инфраструкутре, енергетике и текстилне индустрије, саопштено је из Предсједништва БиХ.

Предсједник Одбора за спољне економске односе Турске Омер Џихад Вардан каже да турски приватни сектор чини велике напоре на успостављању добрих економских односа са БиХ, те да са БиХ очекује повећану сарадњу када је ријеч о доношењу адекватних законских оквира.

Турски министар царине и трговине Булент Туфекчи рекао је да у БиХ има око 700 пројеката турских улагача, те истакао да се три, од 50 турских компанија које раде у БиХ, налазе међу првих 10 најуспјешнијих које послују у БиХ.

Турски привредници су истакли да БиХ сматрају једном од приоритетних земаља за своја улагања, те изнијели неке конкретне идеје и планове за инвестирање у БиХ.

Договорено је да ће се у наредном периоду обавити радно-консултативни састанци са заинтересованим улагачима и представницима влада на свим нивоима у БиХ ради договора о конкретним моделима улагања.

У име члана Предсједништва БиХ из Републике Српске Младена Иванића радној вечери је присуствовала савјетник Мира Пекић.0 КОМЕНТАРА

Оставите одговор