Човић: Два ХДЗ-а не могу да буду избачена из власти

Предсједник ХДЗ-а БиХ Драган Човић упозорио је лидера СДП-а БиХ Златка Лагумџију да не покушава да истисне из власти два ХДЗ-а, јер ће се у том случају суочити са жестоким блокадама. “Кључ је у томе да Лагумџија и даље жели да буде предсједавајући Савјета министара БиХ. Ми и даље мислимо да нема никаквог основа за […]

среда, децембар 15, 2010 / 14:16

Предсједник ХДЗ-а БиХ Драган Човић упозорио је лидера СДП-а БиХ Златка Лагумџију да не покушава да истисне из власти два ХДЗ-а, јер ће се у том случају суочити са жестоким блокадама.

“Кључ је у томе да Лагумџија и даље жели да буде предсједавајући Савјета министара БиХ. Ми и даље мислимо да нема никаквог основа за такав излет који ће значити да и даље нема власти. Баш као и покушај да се из власти избаце два ХДЗ-а“, рекао је Човић за "Дневни аваз" након јучерашњег сусрета са Лагумџијом.

Човић је нагласио да ће његова странка користити све институционалне могућности да то спријечи, као и да је Лагумџији јасно указао на све проблеме које би могао имати ако би покушао да ради без ХДЗ-ова.

"Јасно сам му рекао да је то блокада власти. То би представљало један циркус који неће дати никакав резултат. Тако бисмо дошли у много горе стање него што смо имали у ове посљедње четири године. Не може се игнорисати воља једног, другог или трећег народа, па ни Хрвата" – каже Човић.

Према Човићевим ријечима, једини уступак који може направити у овој ситуацији јесте да он лично неће бити кандидат за предсједавајућег Савјета министара БиХ, али да та функција мора припасти ХДЗ-у БиХ, а не СДП-у, односно Лагумџији који жели да ту позицију добије за себе.

Федерална телевизија синоћ је објавила незваничну информацију да ће СДП БиХ данас понудити коалициони споразума СДА, Хрватској странци права и Народној странци "Радом за бољитак".

Телевизија је, позивајући се на неиоменовани извор из СДП-а, јавила да ће ова странка понудити “програмску платформу на ентитетском и државном нивоу“.

Савез Лагумџије и лидера СДА Сулејмана Тихића незванично је најављиван и прије избора у октобру, а сада очигледно добија и финалну потврду, пише “Дневни аваз“.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *