Ћосић издаје књигу о рату и стварању Српске

Нова књига српског писца и некадашњег предсједника СР Југославије Добрице Ћосића под називом "Босански рат", у издању београдског "Службеног гласника", од сутра ће се наћи на свим киосцима у Србији и Републици Српској, а ускоро ће бити представљена у Бањој Луци. Како истиче издавач, писац у књизи даје одговоре на питања шта се заиста догађало […]

уторак, 28 фебруара, 2012 / 16:30

Нова књига српског писца и некадашњег предсједника СР Југославије Добрице Ћосића под називом "Босански рат", у издању београдског "Службеног гласника", од сутра ће се наћи на свим киосцима у Србији и Републици Српској, а ускоро ће бити представљена у Бањој Луци.

Како истиче издавач, писац у књизи даје одговоре на питања шта се заиста догађало преко Дрине и како је створена Република Српска.

На крају 20. вијека свијет је усмјерио поглед у ратну драму БиХ и трагедију. Ћосић, као непосредни свједок и политички учесник у тим историјским збивањима, у својој новој књизи говори о политичким притисцима, уцјенама, договорима иза затворених врата, неприхватљивим понудама, гордостима и предрасудама, памети и фанатизму, херојству и издајама, неоствареним плановима и пропуштеним шансама, Дејтонском споразуму и миру.

Промоција књиге "Босански рат", како је потврдила Гордана Милосављевић-Стојановић из "Службеног гласника", заказана је у београдском Дому омладине за 6. март са почетком у 19 часова. О књизи ће том приликом, осим аутора, говорити и оријенталиста Дарко Танасковић, уредник књиге Марко Крстић, писац Владимир Кецмановић и Драгослав Бокан.

Ћосићева књига "Босански рат", која сутра излази из штампе, ускоро ће бити представљена и у Бањалуци, а тачно вријеме биће накнадно објављено.