Чордаш из Париза обећава 1000 кућа за избјеглице у Српској

Министар за избјеглице и расељена лица Републике Српске Давор Чордаш, присуствује данас у Паризу сједници Управног одбора Регионалног програма стамбеног збрињавања, на којој ће се расправљати о изазовима, очекивањима и одрживости овог програма, наредним корацима и временским роковима за завршетак, као и о потпројекту БХ6, у оквиру којег је планирано да се збрине још 600 породица на цијелој територији БиХ.

среда, новембар 29, 2017 / 14:56

До сада је у БиХ одобрено пет потпројеката, кроз које ће само на територији Републике Срспске бити изграђено око 1000 стамбених јединица, што је од великог значаја за рјешавање проблема избјеглих и расељених лица.

Имплементатор Регионалног програма стамбеног збрињавања на простору Републике Српске је Министарство ѕа избјеглице и расељена лица Републике Српске.

Вриједност Регионалног програма стамбеног збрињавања у који су укључене Србија, Црна Гора, Хрватска и БиХ износи 1,2 милијарде марака, од чега ће за пројекте у БиХ бити издвојено више од 200 милиона марака.

Средства за реализацију Регионалног програма стамбеног збрињавања обезбједили су донатори, од којих је највећи ЕУ са учешћем од 450 милиона марака, затим слиједе САД, Италија, Њемачка, Норвешка, Швајцарска, Данска, Турска, као и друге земље донатори.

Подршку у реализацији овог пројекта пружили су и УНХЦР, ОЕБС и Развојна банка Савјета Европе.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *