Цонга побједник Катар опена

Француски тенисер Жо Вилфред Цонга побједник је Катар опена, пошто је у финалу турнира у Дохи савладао свог сународника Гаела Монфиса са 2:0 у сетовима (7:5, 6:3). Цонга, који је шести тенисер на АТП листи, у финале је ушао без полуфиналне борбе, јер је швајцарски тенисер Роџер Федерер одустао од наступа због повреде леђа. Монфис […]

недеља, 8 јануара, 2012 / 10:50

Француски тенисер Жо Вилфред Цонга побједник је Катар опена, пошто је у финалу турнира у Дохи савладао свог сународника Гаела Монфиса са 2:0 у сетовима (7:5, 6:3).

Цонга, који је шести тенисер на АТП листи, у финале је ушао без полуфиналне борбе, јер је швајцарски тенисер Роџер Федерер одустао од наступа због повреде леђа.

Монфис је јуче у полуфиналу са 6:3, 6:4 савладао Рафаела Надала, што је била његова тек друга побједа над шпанским тенисером у девет међусобних сусрета.

Данашњи сусрет двојице француских тенисера обележио је прекид меча од 35 минута јер је терен постао клизав због магле која се спустила.

Иако магла у Дохи није неубичајена у хладнијим месецима, овакав прекид меча није се, према ријечима организатора, догодио у двадесетогодишњој историји турнира.

Побједнику турнира у главном граду Катара припада 175.380 долара и 250 АТП поена.