Чомски: Пи-ар подрива демократију, а реклама основе тржишта

Амерички лингвиста и филозоф Ноам Чомски сматра да су на међународној арени САД присвојиле монополно право да пријете свима и свугдје и да постају ирационалне и осветољубиве, ако се појави пријетња њиховим интересима. Он је критиковао политички и економски модел САД и упозорио да је главни задатак власти постао – заштита мањине од већине. Чомски, […]

среда, јун 19, 2013 / 13:09

Амерички лингвиста и филозоф Ноам Чомски сматра да су на међународној арени САД присвојиле монополно право да пријете свима и свугдје и да постају ирационалне и осветољубиве, ако се појави пријетња њиховим интересима.

Он је критиковао политички и економски модел САД и упозорио да је главни задатак власти постао – заштита мањине од већине.

Чомски, познати антиглобалсита и критичар америчке администрације, говорећи пред учесницима Глобалног медија-форума у Бону,оптужио је САД да под изговором обезбјеђивања националне безбједности власт стреме искључиво ка ширењу својих овлаштења и утицаја.

Истовремено, постојећа Пи-Ар ндустрија подрива темеље истинске демократије, а комерцијална реклама подрива основе тржишта – навео је Чомски.

Ноам Чомси је смара да су последњи догађаји у Турској и насиље власти – – израз глобалне тенденције, која потврђује да је власт због својих интереса спремна да уништи и животну средину и угуши законска права грађана,преносе агенције.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *