Чиле признао Палестину

САНТЈАГО – Након Бразила, Аргентине, Урагваја, Боливије и Еквадора, Чиле је саопштио да је признао Палестинску државу, прикључивши се тако већини латиноамеричких земаља. „Чилеанска влада је усвојила резолуцију којом се Палестина признаје за слободну, независну и суверену државу”, изјавио је министар спољних послова Чилеа Алфредо Морено, изразивши наду да ће признање допринијети наставку блискоисточних преговора. […]

субота, јануар 8, 2011 / 09:42

САНТЈАГО – Након Бразила, Аргентине, Урагваја, Боливије и Еквадора, Чиле је саопштио да је признао Палестинску државу, прикључивши се тако већини латиноамеричких земаља.

„Чилеанска влада је усвојила резолуцију којом се Палестина признаје за слободну, независну и суверену државу”, изјавио је министар спољних послова Чилеа Алфредо Морено, изразивши наду да ће признање допринијети наставку блискоисточних преговора.

Независности Палестине први је, од земаља Јужне Америке, признао Бразил, а услиједили су Аргентина, Уругвај, Боливија и Еквадор, док Мексико, Перу и Никарагва размишљају о томе, пренио је Ројтерс.

САД и Израел се противе признању Палестине, тврдећи да је то преурањено и да би могло да нашкоди мировном процесу.Оставите одговор