Чика Госта поздравља одлуке Владе Српске

Након противуставног дјеловања Агенције за истраге и заштиту /Сипа/ БиХ у Новом Граду, институције Репбулике Српске реаговале су правовремено и ефикасно усвајањем закључака, оцијенио је политички аналитичар Гостимир Поповић. "Акција Сипе у Новом Граду, која је изведена по налогу Суда и Тужилаштва БиХ, класичан је напад на Републику Српску. Институције Српске су након овога реаговале […]

петак, 11 децембра, 2015 / 11:25

Након противуставног дјеловања Агенције за истраге и заштиту /Сипа/ БиХ у Новом Граду, институције Репбулике Српске реаговале су правовремено и ефикасно усвајањем закључака, оцијенио је политички аналитичар Гостимир Поповић.

"Акција Сипе у Новом Граду, која је изведена по налогу Суда и Тужилаштва БиХ, класичан је напад на Републику Српску. Институције Српске су након овога реаговале правовремено и добро", рекао је Поповић Срни.

Он је истакао да се напади на Српску од наметнутих институција са нивоа БиХ могу посматрати у два правца – предвидљиве и несхватљиве.

"Предвидљиво је било да ће бити изведена акција Сипе у Новом Граду, као и активности Уставног суда БиХ, те бошњачког члана Предсједништва БиХ Бакира Изетбеговића, који је запријетио да неће бити мира на овим просторима ако се Срби не примире", додао је Поповић и оцијенио да су након свега несхватљиве активности носилаца власти у институцијама БиХ из Републике Српске.

Он каже да се носиоци власти у институцијама БиХ из Републике Српске понашају као "истурени орган у раду против Републике Српске".

"Институције Републике Српске би морале, што хитније, да им ставе до знања да на овакав начин не могу представљати Српску", рекао је Поповић.

Народна скупштина Републике Српске подржала је јуче у Бањалуци закључке Владе Српске, међу којима је и онај да се због противуставног дјеловања Сипе прекида сарадња са овом агенцијом, Судом и Тужилаштвом БиХ.0 КОМЕНТАРА

  1. Најбоље би било да се сви који су коштали политички и финансијски Републику Српску самоухапсе.
    Питам се да ли би остао иједан политичар међу првих сто, да се самокритички не самоухапси?
    Паде ми на памет Данило Стојковић који глуми комунистичког идеолога у филму- Секс државни непријатељ број један.