Цијена Гугла и Јахуа у порасту

Америчка интернет компанија Гугл је објавила да је њен нето приход у трећем овогодишњем кварталу скочио за 32 одсто, а Јаху акције су скочиле после вијести о могућој продаји. У кварталу јул-септембар нето приход Гугл се повећао на 2,2 милијарде долара, док је годину дана раније износио 1,6 милијарди. Цијена дионица Гугл је на њујоршкој […]

субота, октобар 16, 2010 / 11:41

Америчка интернет компанија Гугл је објавила да је њен нето приход у трећем овогодишњем кварталу скочио за 32 одсто, а Јаху акције су скочиле после вијести о могућој продаји.

У кварталу јул-септембар нето приход Гугл се повећао на 2,2 милијарде долара, док је годину дана раније износио 1,6 милијарди.

Цијена дионица Гугл је на њујоршкој берзи порасла за 9 одсто, на 590,01 долар.

Главни извори зараде Гугл су и даље рекламни линкови крај резултата претраге интернета.

Та фирма је уложила 3,2 милијарде долара у јачање своје способности да продаје рекламни простор у сликама и рекламе унутар прозора се видеом, а 681 милион долара је платила за увођење реклама на платформи за мобилне телефоне.

Зарада од тога је донијела 14 одсто нето-прихода у трећем кварталу.

Гугл је у трећем кварталу повећао број запослених за 1.500, а ове године је запослио укупно 3.500 људи.

Упоредо су капитални расходи те фирме – за центре за обраду података, сервере и мрежну опрему, ове године у поређењу са прошлом порасли за више од четири пута – на 757 милиона долара.

Гугл је у готовини и хартијама од вриједности на крају трећег овогодишњег квартала имао 33,4 милијарде долара.

Јаху – 70 центи по акцији

Вриједност акција америчке компаније Јаху скочила је на берзи у Њујорку пошто су се у медијима појавила информација да би конкуретски сајт Америка онлајн (АОЛ) и група инвеститора могли да купе Јаху.

Током поподневне трговине на берзи акције Јахуа вриједеле су 15,95 долара, што је скок од 4,6 одсто, односно 70 центи по акцији.

Амерички лист "Вол стрит џурнал" објавио је у четвртак, по затварању берзе, да су за куповину Јахуа заинтересовани АОЛ, Силвер лејк партнерс и Блекстоун група.

У компанијама Јаху и АОЛ одбили су међутим, да коментаришу ту информацију.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *