Чичковићева: Оцртати границе и пописне кругове, а појас не долази у обзир

Директор Републичког завода за статистику Радмила Чичковић изјавила је Срни да се код линије разграничења хитно мора ријешити питање оцртавања границе и јасних пописних кругова на тој линији, али да је неприхватљива прича о било каквом појасу. Чичковићева је додала да је питање међуентитетске линије разграничења разматрано и на недавном састанку интерресорне радне групе за […]

четвртак, март 21, 2013 / 12:15

Директор Републичког завода за статистику Радмила Чичковић изјавила је Срни да се код линије разграничења хитно мора ријешити питање оцртавања границе и јасних пописних кругова на тој линији, али да је неприхватљива прича о било каквом појасу.

Чичковићева је додала да је питање међуентитетске линије разграничења разматрано и на недавном састанку интерресорне радне групе за картографију геодетских управа, статистичких институција и Министарства цивилних послова БиХ у Брчком, али да записник са те сједнице још није усаглашен нити усвојен, јер се ту поново појављује термин појас.

Када је ријеч о картографској документацији, каже Чичковићева, Републичка управа за геодетске и имовинско-правне послове доставила је са 28. фебруаром број пописних кругова за Републику Српску.

Она је најавила да ће сутра бити одржан састанак са директором Међународне посматрачке операције о припремама за провођење пописа, на којем се очекује сиже оцјене оног што је до сада урађено и препоруке за даљи рад.

“То је осма мисија Међународне посматрачке операције, која траје цијелу ову седмицу, присутни су сви чланови Управног одбора операције и већ смо разговарали са њима о активностима у протеклом периоду и оцјењивали напредак по одређеним областима”, рекла је Чичковићева.Оставите одговор