Чича Дражи у спомен: Милета Павићевић „На српском путу“

ВИШЕГРАД – У Дому културе у Вишеграду синоћ је помовисана књига „На српском путу“ Милете Павићевића. Историчар Жарко Лековић рекао је да Павићевићево дјело није писано руком професионалца, али је зато тако урађено да и лаику на прост и једноставан начин из посебног угла освјетли дио историје српског народа у посљедњих 30 година. "Аутор је […]

недеља, март 13, 2011 / 09:09

ВИШЕГРАД – У Дому културе у Вишеграду синоћ је помовисана књига „На српском путу“ Милете Павићевића.

Историчар Жарко Лековић рекао је да Павићевићево дјело није писано руком професионалца, али је зато тако урађено да и лаику на прост и једноставан начин из посебног угла освјетли дио историје српског народа у посљедњих 30 година.

"Аутор је другу половину живота посветио борби за правду и истину о српском народу, учествујући у догађајима и што је веома занимљиво пажљиво биљежећи и фотографишући оно шта се на њима дешавало", рекао је Лековић.

Павићевић се "у свом походу за правду и истину" сусретао са скоро свим значајнијим личностима Срба са простора бивше Југославије и у књизи објавио више од 1.500 фотографија.

Аутор књиге је замјерио садашњимм српским вођама што више не сарађују са дијаспором и не објелодане податак да у свијету живи укупно 15 милиона Срба што је респективна и значајна снага ума и енергије.

"Српски политичарии не смију да се стиде шајкаче и круне и, ако то народ жели, мора испоштовати његову вољу", рекао је Павићевић

Милета Павићевић рођен је у Подгорици гдје и сад живи и учесник је свих важнијих догађаја из новије српске историје од 1989. године.

Промоција књиге "На српском путу" одржана је поводом данашњег обиљежавања 65 година од хапшења генерала Драже Михаиловића у мјесту Добрунска Ријека код Вишеграда. Ухапсили су га припадници ОЗНЕ, а његове пратиоце побили.
 0 КОМЕНТАРА

  1. Хахаха! Каква зајебанција. Наука!!! Ви се баш спрдате са чичом и српским војводом. Могли би вам четници замјерити.

  2. “на прост и једноставан начин из посебног угла освјетли дио историје српског народа у посљедњих 30 година.“

    Милета је чест гост на Равној Гори. Имао сам га част упознати. Ради се о духовитом и интересантном човјеку.

    С обзиром да се у књизи има 1500 фотографија и да се ради о периоду од задњих 30 година, сигуран сам да се ради о занимљивом дјелу.

    Не видим зашто би Милети требало замјерити зато што је за круну и шајкачу? Мислим да ће му највише замјерки наћи удбашки четници из разних “равногорских покрета“, али њих не треба зарезивати.

  3. „Аутор књиге је замјерио садашњимм српским вођама што више не сарађују са дијаспором и не објелодане податак да у свијету живи укупно 15 милиона Срба што је респективна и значајна снага ума и енергије.“ – Oво је за мене нова информација.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *