ЦИА заиграла танго са хакерима!

Група хакера која је у понедељак упала у компјутерски систем америчког Сената, преузела је одговорност за проблеме које је у сриједу са својим сајтом имала Централна обавјештајна служба (ЦИА). Та група, позната под називом „Лулз Секјурити”, послала је путем друштвене мреже Твитер поруку „Танго оборен ЦИА.гов”, па су се током вечери појавиле тешкоће око приступа […]

четвртак, јун 16, 2011 / 08:48

Група хакера која је у понедељак упала у компјутерски систем америчког Сената, преузела је одговорност за проблеме које је у сриједу са својим сајтом имала Централна обавјештајна служба (ЦИА).

Та група, позната под називом „Лулз Секјурити”, послала је путем друштвене мреже Твитер поруку „Танго оборен ЦИА.гов”, па су се током вечери појавиле тешкоће око приступа сајту агенције.

Иако је на мети изгледа био јавни сајт службе, где нема класифифкованих података, нити се тако може утицати на њене операције, портпарол ЦИА Мари Харф изјавила је да се случај испитује.

Некада је тешко процјенити да ли је неки сајт хакерисан, или је оборен само зато што је таква вест навела многе да га отворе.

Људи из „Лулз Секјуритија” тврде да је циљ њихових акција да укажу на слабости у безбједности интернета.0 КОМЕНТАРА

  1. Прије неки дан ова група је урадила дифејсинг на сајту једне компаније за ИТ сигурност која је у наслову свог сајта држала написано да ће дати 50.000 долара било коме ко успије да им уради дифејсинг.
    LulzSec су написали:“Keep the money, we done it just for fun!“.
    xD

Оставите одговор