ЦХП Добој: Нико неће да емитује наш спот о Одбору за ревизију НСРС

Центар за хуману политику спроводи кампању заговарања бољег поступања по ревизорским извјештајима Одбора за ревизију Народне скупштине РС, у оквиру које је већини телевизијских и радио станица у Републици Српској понуђено плаћено емитовање видео спота и радио џингла. Готово све телевизијске и радио станице у РС не желе или не смију ово емитовати, а неке, […]

уторак, 11 септембра, 2012 / 09:40

Центар за хуману политику спроводи кампању заговарања бољег поступања по ревизорским извјештајима Одбора за ревизију Народне скупштине РС, у оквиру које је већини телевизијских и радио станица у Републици Српској понуђено плаћено емитовање видео спота и радио џингла.

Готово све телевизијске и радио станице у РС не желе или не смију ово емитовати, а неке, које су започеле емитовање, одустале су након пристиска и пријетњи тужбом од стране Партије демократског прогреса и Српске демократске странке. Због партијске и друге узурпације медијског простора у РС, затражићено заштиту од регулаторне агенције за комуникације због дискриминације и онемогућавања кориштења плаћеног медијског простора, а од централне изборне комисје да санкционише притисак и пријетње наведених политичких партија на медије, саопштено је из ЦХП Добој.

– Тема видео спота и радио џингла је Одбор за ревизију НСРС, чији су чланови Славко Вучуревић, Радмила Стојнић, Урош Гостић, Ивка Ристић, Светозар Јовановић, Неђо Трнинић, Зоран Латиновић и Младен Кршић, који раде мање од сат времена мјесечно, немају ставове по разматраним ревизорским извјештајима са квалификацијама, не извршавају своје закључке, примају плату од неколико хиљада КМ и умјесто заступања народног, својим нечињењем штите интересе тендерске, пореске, струјне и друге мафије у РС – наводи се у саопштењу.

У споту се даље наводи да је Одбор за ревизију НСРС одговоран за губитак милијарду марака јавног новца, успорен развој, незапосленост, корупцију и организовани криминал. Због нерада овог одбора, грађани у РС чекају на здравствене услуге и примају пензију од 160 КМ и социјалну помоћ 40 КМ. На крају се грађанима сугерише да бирају боље и изаберу друге.

Линк0 КОМЕНТАРА