ЦХП Добој: Нема промјена, биће изабрана власт континуитета

Центар за хуману политику провео је неплаћено предизборно истраживање у којем је анализирао постојање системских, партијских, програмских, изборних и других услова за избор власти промјена или континуитета у Босни и Херцеговини.

понедељак, октобар 1, 2018 / 07:05

Резултати истраживања показују да водеће и друге релевантне политичке партије немају капацитет да остваре своје изборне програме, рјешавају битне друштвене проблеме, успјешно врше власт и раде у јавном интересу. У изборном циклусу 2014-2018. година владајуће партије потпуно су оствариле 10% циљева из својих изборних програма. Највећи утицај на изборни резултат имаће манипулативно заступање посебних бошњачких, српских и хрватских интереса и корупција изборног процеса.

На октобарским изборима у Босни и Херцеговини биће изабрана власт континуитета, која подразумијева неостваривање изборних програма, игнорисање најважнијих друштвених проблема, одржавање партократског система и узурпације, евроинтеграцијска посртања, спорост у реформи јавне управе и других сектора, системску корупцију, заостајање у развоју, незапосленост, исељавање, неправду, бесперспективност, повремене кризе власти на државном и федералном нивоу због различитих етнопартијских циљева и навикавање већине на избор неуспјешне, неодговорне и криминализоване власти. У центру сматрају да бирачи не треба да гласају на непоштеним изборима на којима постоји само могућност бирања између два зла или у најбољем случају између већег и мањег зла.1 КОМЕНТАР

Оставите одговор