Четири жртве сукоба током референдума у Египту

У Египту је данас почео референдум о новом уставу, чији су почетак обиљежили велики одзив бирача, али и погибија четири особе у сукобу снага безбједности и присталица свргнутог предсједника Египта Мохамеда Морсија, као и експлозија испред зграде суда пред почетак гласања. Првог дана референдума, током протеста одржаних против његовог одржавања погинуо је Махмуд Сајед Гаја […]

уторак, 14 јануара, 2014 / 20:06

У Египту је данас почео референдум о новом уставу, чији су почетак обиљежили велики одзив бирача, али и погибија четири особе у сукобу снага безбједности и присталица свргнутог предсједника Египта Мохамеда Морсија, као и експлозија испред зграде суда пред почетак гласања.

Првог дана референдума, током протеста одржаних против његовог одржавања погинуо је Махмуд Сајед Гаја (25), у близини бирачког мјеста у провинцији Бани Суеф, јужно од Египта, пренио је Ројтерс.

Три особе су погинуле у сукобима полиције и демонстраната лојалних свргнутом предсједнику у граду Сохагу, неколико сати након почетка гласања.

Званичници наводе да је полиција отворила ватру на око 300 Морсијевих присталица, а да је на полицајце пуцано са кровова зграда, навео је АП.

Неколико сати пред почетак референдума испред суда у Каиру одјекнула је снажна експлозија у којој није било повријеђених ни жртава, осим мање материјалне штете на згради суда.

Египћани у дугим редовима чекају да се изјасне на референдуму о новом уставу, за који кажу да га нису прочитали, али да ће, у сваком случају, подржати свргавање исламистичког предсједника Морсија, наводи АФП.Оставите одговор