ЧЕТИРИ ВЈЕНЧАЊА И САХРАНА (FOUR WEDDINGS AND A FUNERAL)

Комедијица која је пледирала за далеко мању количину патетике и клишеизације, него што је то својствено острвским урацима. Дијелом је и успјела.

среда, 11 јануара, 2012 / 05:00

Чарлс се заљубљује у Американку Кери, са којом спава на првој свадби. На сљедећој сазнаје да је вјерена, што им не смета да поново размјене флуиде. Трећа је њена, и на њој им умире пријатељ.

Ту је онда и сахрана, гдје се издваја читање пјесме В.Х.Одена. Овај дио, уз неколико тих другарских пошалица, осликава енглеску поетику другарства. У добру и злу. Каква је, примјерице, заиста добро обављена у серији Топло хладно (Цолд феет). Поглавито Рејчелина смрт.

На његовом вјенчању, коначном и четвртом, среће се поново. Кери се развела, а Чарлсов глухонијеми брат се огласи. Језиком знакова, да до знања да има казати нешто против брака. Сам младожења преведе то као сумњу, да исти воли некога другог. Завршава дирљивим сценама различитих вјенчања.

Пошто су Кери и Чарлс, обећали једно другом да више никад неће у брак. Укључујући и један педерски пар и изневјерену колегицу (иначе најзанимљивију жену у филму), са принцом Чарлсом у фотомонтажи.

(Редитељ: Мајк Њуел; Улоге: Хјуџ Грант, Џејмс Флит, Симон Калоу)Оставите одговор