Четири од пет људи ће слагати да су гледали Кума

Четири од пет људи ће слагати да су гледали одређене филмове само да би импресионирали друге људе, показује истраживање вебсајта lovefilm.com. На првом месту филмова о којима се најчешће лаже налази се Кум, култни филм Франсиса Форда Копполе из 1972. године о мафијашкој породици – 30% учесника истраживања признало је да су слагали да су […]

петак, 29 априла, 2011 / 15:54

Четири од пет људи ће слагати да су гледали одређене филмове само да би импресионирали друге људе, показује истраживање вебсајта lovefilm.com. На првом месту филмова о којима се најчешће лаже налази се Кум, култни филм Франсиса Форда Копполе из 1972. године о мафијашкој породици – 30% учесника истраживања признало је да су слагали да су га гледали.

На другом месту листе налази се драма Каyабланка из 1942. године са Хемфријем Богартом и Ингрид Бергман, што можда објашњава због чега је тако велики број људи збуњен у вези најпознатије реченице из тог филма. Најмање једна од десет особа је слагала да га је погледала. На трећем месту је Такси Драјвер, филм Мартина Скорцеза из 1976. године. Једанаест одсто људи је слагало да су погледали ову драму о ментално нестабилном ратном ветерану из Вијетнама. Првих пет филмова употпуњују 2001: Одисеја у свемиру редитеља Стенлија Кјубрика и Резервоар догс Квентина Тарантина.