Четири оцила се вратила на Рисан

Метални крст са четири оцила поново је постављен на брду Градина изнад Рисна, на исто мјесто одакле га је 15. јануара уклонила которска комунална полиција. Крст је поново прикључен на агрегат тако да је свијетлио на Савиндан, објавили су црногорски медији. Метални крст са четири оцила на брду Градина постављен је прије 12 година, а […]

недеља, 29 јануара, 2012 / 07:48

Метални крст са четири оцила поново је постављен на брду Градина изнад Рисна, на исто мјесто одакле га је 15. јануара уклонила которска комунална полиција.

Крст је поново прикључен на агрегат тако да је свијетлио на Савиндан, објавили су црногорски медији.

Метални крст са четири оцила на брду Градина постављен је прије 12 година, а уочи ове Нове године први пут је освијетљен уз помоћ агрегата, тако да је свијетлио и ноћу.

Крст је 15. јануара уклонила которска комунална полиција, јер је, саопштено је раније, постављен на јавној површини, без одобрења надлежних органа.

Грађани Рисна, њих 260, потписали су потом петицију у којој су изразили протест због уклањања крста.

Потписници петиције су изразили забринутост због, навели су, острашћености и начина на који су се званичници општине Котор обрушили на метални крст са четири оцила, под изговором да тај симбол наводно узнемирава грађане.

Указано је и да је крст на брду Градина постављен прије 12 година, као и да они који су то тада урадили нису жељели никог да узнемире, нити да вријеђају ничија осјећања.