Честитке званичника поводом православног Божића

Честитке на све стране… Предсједавајући Дома народа Парламентарне скупштине БиХ Огњен Тадић је, у своје лично и у име Дома, свим хришћанима честитао Божић. Свим хришћанима који Божић прослављају сутра, а посебно свештенству и вјерницима Српске православне цркве, Тадић је пожелио срећан Божић уз поздрав "Христос се роди", наводи се у Тадићевој честитки. Божићну честитку […]

петак, 6 јануара, 2012 / 14:32

Честитке на све стране…

Предсједавајући Дома народа Парламентарне скупштине БиХ Огњен Тадић је, у своје лично и у име Дома, свим хришћанима честитао Божић.

Свим хришћанима који Божић прослављају сутра, а посебно свештенству и вјерницима Српске православне цркве, Тадић је пожелио срећан Божић уз поздрав "Христос се роди", наводи се у Тадићевој честитки.

Божићну честитку упутио је и предсједавајући Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ Денис Бећировић који је, поводом православног Божића, свим припадницима православне вјероисповијести зажелио да овај велики празник прославе у породичној срећи, миру и радости.

Инцко такође честитао

Међународни представник у БиХ Валентин Инцко честитао је православни Божић свима који прослављају овај празник, уз традиционални поздрав "Мир Божији, Христос се роди!" – саопштено је из ОХР-а.

"Поводом Христовог рођења, желим свим православним вјерницима од срца благослов Новорођеног, обиље здравља, радости и благостања. Нек` буде Божић славље мира у нама, али и у друштву, славље породичне топлоте и весеља свих који славе овај празник", наводи се у Инцковој честитки.

Лагумџија, Лијановић, Бехман…

Предсједник СДП-а БиХ Златко Лагумџија у божићној честитки митрополиту дабробосанском Николају зажелио је да свештенство Српске православне цркве и сви вјерници у БиХ у срећи и добром здрављу проведу овај празник љубави и мира.

Предсједник Народне странке Радом за бољитак Младен Иванковић Лијановић зажелио је свим православним вјерницима у БиХ и дијаспори да најрадоснији празник, Божић, ове године славе у најсвјетлијем расположењу.

"Као празник рађања новог живота, празник дјеце и дјетињства, нека наступајући православни Божић буде повод за рађање снажније међуетничке сарадње међу свима нама у БиХ", поручио је Иванковић Лијановић.

Градоначелник Сарајева Алија Бехмен упутио је митрополиту дабробосанском Николају и свим православним вјерницима у Сарајеву и БиХ најискреније честитке, уз и жеље да Божић проведу у добром здрављу, миру и срећи.

Бехмен је зажелио да овај празник буде нада и подстицај свим људима добре воље да наставе његовати и чувати традицију међусобног уважавања и заједничког живота.0 КОМЕНТАРА

  1. Зна ли ико неког да у архиви РТРС-а може пронаћи ону од приједорске групе Б43 „Република Српска“, што је онај буцо пјевао „Неце бити неце Хрватска ни Турска, вец је ово наса Република Српска“? 😀

Оставите одговор