Честитка министрице Тривић поводом почетка школске године

Поводом почетка наставе у школској 2019/2020. години, свим ученицима у Републици Српској, руководству школа те наставном и ваннаставном особљу министар просвјете и културе мр Наталија Тривић упутила је честитку.

понедељак, 2 септембра, 2019 / 12:40

У честитки се каже:

„Позивам вас да заједно радимо на изградњи савременог модела школе прилагођеног компетенцијама ученика 21. вијека. Пред нама је велики посао на изради нових наставних планова и програма и дигиталних уџбеника, као и на усавршавању наставног кадра који ће у интерактивној настави мотивисати ученике за стицање потребних знања и вјештина.

Министарство просвјете и културе опредијељено је за стварање бољих услова у свим школама, као и побољшање положаја просвјетних радника. Желимо да се настава изводи у савременим кабинетима, настава физичког васпитања у фискултурним салама а практична настава у привредним субјектима. Образовање је кључно за развој друштва, стога је од посебне важности унапређење образовног система Републике Српске.

Цијенећи значај просвјетних радника у образовању младих генерација, ове школске године планирамо додјелу Светосавске награде најбољем учитељу, односно наставнику да бисмо указали на њихову просвјетитељску улогу, какву је некада имао Свети Сава.

                Свим ученицима желим много успјеха у стицању нових знања и вјештина а најмлађима, који први пут сједају у школске клупе, да се угодно осјећају у школи, да стекну нове пријатеље и  да с лакоћом савладају прве лекције.“

                Према информацијама које су школе доставиле Министарству просвјете и културе, настава се изводи у свим основним и средњим школама, изузев централне Основне школе „Вук Караџић“ Роћевић код Зворника, гдје се приводи крају обнова школског објекта.

Настава у првом полугодишту за све ученике почиње 2. септембра а завршава се 27. децембра 2019. године.

Настава у другом полугодишту почиње за све ученике 20. јануара 2019. За ученике основних школа настава у другом полугодишту завршава најкасније 19. јуна а за ученике завршног разреда најкасније 5. jуна 2020. За ученике средњих школа настава у другом полугодишту завршава се 10. јуна, за ученике умјетничких школа 3. јуна, док се настава за ученике завршних разреда завршава 13. маја a за ученике завршних разреда умјетничких школа 20. маја 2020. године. У току школске године ученици имају зимски, прољећни и љетни распуст. Зимски распуст почиње 30. децембра 2019. а завршава се 17. јануара 2020. године. Прољећни распуст траје од 13. до 17. априла 2020. године. Љетни распуст траје од завршетка наставе у школској 2019/2020. години до почетка наставе у школској 2020/2021. години.Коментариши