Чешка и Белгија траже већу интеграцију ЕУ

Потребна је већа интеграција Европске уније, уколико жели да оствари успјех на међународним тржиштима, изјавили су чешки и белгијски министри спољних послова у Прагу. „Уколико Европа не успије да се уједини против суперсила у успону попут Кине, Индије и Бразила, и већ постојећих као што су Сједињене Америчке Државе и Јапан, тешко да ће остварити […]

петак, јун 22, 2012 / 07:07

Потребна је већа интеграција Европске уније, уколико жели да оствари успјех на међународним тржиштима, изјавили су чешки и белгијски министри спољних послова у Прагу.

„Уколико Европа не успије да се уједини против суперсила у успону попут Кине, Индије и Бразила, и већ постојећих као што су Сједињене Америчке Државе и Јапан, тешко да ће остварити успјех”, рекао је чешки министар спољних послова Карел Шварценберг, а преноси агенција АФП.

„Зато је потребно да се ујединимо”, додао је он.

Његов белгијски колега Дидије Рејндер је рекао да Европа треба да „ангажује веће капацитете да би остварила трговину са појединим партнерима”.

„Постигли смо један уговор са Корејом, потребно је да урадимо исто са Јапаном, Кином, Индијом и другим партнерима”, рекао је Рејндер, бивши министар финансија.

„То је једино рјешење како бисмо обезбједили раст, више радних мјеста и реалан капацитет за надметање са остатком свијета”, додао је он.Оставите одговор