Централноевропска иницијатива предаје фотељу у Сарајево

БиХ је данас преузела предсједавање Парламентарном димензијом Централноевропске иницијативе /ЦЕИ/, међународне мултилатералне организације чији су чланови 18 држава Европе. БиХ је предсједавање Парламентарном скупштином ЦЕИ преузела од Македоније на годишњој скупштини ове међународне организације која се одржава у Скопљу, саопштено је из Парламентарне скупштине БиХ. Предсједник Скупштине Македоније Трајко Вељаноски пожелио је БиХ успјешно предсједавање […]

четвртак, 10 децембра, 2015 / 19:25

БиХ је данас преузела предсједавање Парламентарном димензијом Централноевропске иницијативе /ЦЕИ/, међународне мултилатералне организације чији су чланови 18 држава Европе.

БиХ је предсједавање Парламентарном скупштином ЦЕИ преузела од Македоније на годишњој скупштини ове међународне организације која се одржава у Скопљу, саопштено је из Парламентарне скупштине БиХ.

Предсједник Скупштине Македоније Трајко Вељаноски пожелио је БиХ успјешно предсједавање Парламентарном скупштином ЦЕИ, које ће трајати годину дана, изразивши увјерење да ће БиХ у тешком времену, у коме су земље региона оптерећене проблемом мигрантске кризе, одговорити на све изазове вођења ове организације.

БиХ је пуноправна чланица ЦЕИ од јула 1992. године.

Осим БиХ, чланови организације су Албанија, Аустрија, Бјелорусија, Бугарска, Црна Гора, Хрватска, Чешка, Мађарска, Италија, Македонија, Молдавија, Пољска, Румунија, Србија, Словачка, Словенија и Украјина.