Челинац: Рецитовала се љубавна поезија

Апсолвент Филолошког факултета у Бањалуци Милко Бранковић, ученица Средње школе Дајана Ћосић и ученица Основне школе "Милош Дујић" из Челинца Јелена Милашиновић проглашени су најбољим рецитаторима на такмичењу у рецитовању љубавне поезије, које је организовао Општински одбор Српског просвјетног и културног друштва "Просвјета". На синоћњем такмичењу наступило је двадесетак студената и ученика основне и средње […]

четвртак, 8 марта, 2012 / 08:36

Апсолвент Филолошког факултета у Бањалуци Милко Бранковић, ученица Средње школе Дајана Ћосић и ученица Основне школе "Милош Дујић" из Челинца Јелена Милашиновић проглашени су најбољим рецитаторима на такмичењу у рецитовању љубавне поезије, које је организовао Општински одбор Српског просвјетног и културног друштва "Просвјета".

На синоћњем такмичењу наступило је двадесетак студената и ученика основне и средње школе који су рецитовали антологијске љубавне пјесме, а неки су се многобројној публици представили и као аутори.

Предсједник ОО СПКД "Просвјета" Челинац Борислав Максимовић рекао је да је циљ овог поетског сусрета популаризација поезије међу младима који су, заокупљени мобилним телефонима, СМС порукама, "фејсбуком" и другим савременим средствима комуникације, у доброј мјери занемарили лијепу књижевност и усавршавање културе изражавања.

Он је додао да многи од њих данас и не знају да је рецитовање љубавне поезије вијековима био најромантичнији и најомиљенији вид комуникације.

Свим учесницима организатор је додијелио пригодне награде – антологије најбољих љубавних пјесама, писама, бесједа и мисли о љубави.