Челинац: Карикирање климатских промјена

ЧЕЛИНАЦ – У Културном центру у Челинцу вечерас је отворена изложба карикатура десетак аутора из Шведске и више балканских земаља о теми „Суочавање са климом“. Отварајући изложбу педагог ликовне културе Љубомир Вуликић рекао је да је циљ ове изложбе да подстакне на размишљање о стварању одрживог друштва и подигне свијест о актуелним проблемима заштите животне […]

недеља, март 6, 2011 / 21:15

ЧЕЛИНАЦ – У Културном центру у Челинцу вечерас је отворена изложба карикатура десетак аутора из Шведске и више балканских земаља о теми „Суочавање са климом“.

Отварајући изложбу педагог ликовне културе Љубомир Вуликић рекао је да је циљ ове изложбе да подстакне на размишљање о стварању одрживог друштва и подигне свијест о актуелним проблемима заштите животне средине с обзиром да се посљедњих деценија дешавају забрињавајуће климатске промјене.

Предсједник Удружења за заштиту слива ријеке Врбање "Врбањски бисери" Милорад Докић рекао је да се свијет данас налази у парадоксалној ситуацији, јер са једне стране човјечанство помјера границе технолошког развоја, а са друге свијест човјека о заштити животне средине све је нижа.

Након отварања изложбе, посјетиоци су присуствовали и пројекцији филма о истој теми.

Изложба ће бити отворена до 27. марта, а организатор је Омладински центар "Здраво да сте"Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *