Челинац: Изгорјела пилана

У пожару, који је рано јутрос избио у једном од производних погона предузећа „Мозаик“ из Челинца, изгорио је објекат пилане, чиме је причињена велика материјална штета. Рајко Орашанин, руководилац Цивилине заштите из Челинца, при којој дјелује и Ватрогасна јединица, рекао је да је дежурни ватрогасац дојаву о избијању пожара добио у 3.00 часа, а ватрогасци […]

петак, новембар 18, 2011 / 13:03

У пожару, који је рано јутрос избио у једном од производних погона предузећа „Мозаик“ из Челинца, изгорио је објекат пилане, чиме је причињена велика материјална штета.

Рајко Орашанин, руководилац Цивилине заштите из Челинца, при којој дјелује и Ватрогасна јединица, рекао је да је дежурни ватрогасац дојаву о избијању пожара добио у 3.00 часа, а ватрогасци су на лице мјеста изашли за двадесетак минута. У наредних сат времена у помоћ је стигла и Ватрогасна чета из Бањалуке.

До доласка на лице мјеста, пожар је већ попримио велике размјере, те су ватрогасци могли само да га локализују како се ватра не би проширила на остале објекте у кругу предузећа и околне куће. Орашанин каже да ће надлежни испитати узрок избијања пожара и висину штете.

Некадашње предузеће Механичка прерада дрвета, а сада "Мозаик" запошљавало је око 200 радника, а осим примарне прераде дрвета производило је и дијелове за намјештај. У међувремену, предузеће је промијенило неколико власника, а садашњи је уселио прије три мјесеца. 0 КОМЕНТАРА

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *