Челинац – 80.000 КМ за пољопривреду

Општина Челинац у посљедње двије године издвојила је више од 79.000 КМ за унапређење пољопривредне производње, од чега 77.000 КМ за подршку пројектима, а више од 2.000 КМ за испитивање плодности земљишта.     Шеф општинске пољопривредне службе Бранимир Милинковић рекао је да су то симболична средства, али да је уз ту помоћ десетак пољопривредника […]

недеља, април 3, 2011 / 11:37

Општина Челинац у посљедње двије године издвојила је више од 79.000 КМ за унапређење пољопривредне производње, од чега 77.000 КМ за подршку пројектима, а више од 2.000 КМ за испитивање плодности земљишта.

 

 

Шеф општинске пољопривредне службе Бранимир Милинковић рекао је да су то симболична средства, али да је уз ту помоћ десетак пољопривредника успјело подићи перспективна пољопривредна газдинства.

Скупштина општине Челинац прије двије године промијенила је однос према развоју пољопривреде и умјесто дотадашњег социјалног приступа, који је подразумијевао додјелу мањих новчаних износа ширем кругу пољопривредника, приступило се давању већих износа мањем броју пољопривредника.

Одборник у Скупштини општине Челинца и доктор пољопривредних наука Борис Пашалић каже да је управо такав однос афирмисао пољопривреду као привредну грану од које се на свом посједу може обезбјеђивати егзистенција.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *