Чеко: Ревизија ревизије је притисак на Главну службу

Главни ревизор Републике Српске Бошко Чеко сматра да је скупштински закључак у којем се тражи ревизија ревизије Главне службе за ревизију јавног сектора, несумњив притисам на ту институцију. Изјаве премијера Александра Џомбића и минситра финсија Зорана Тегелтије, који су током скупштинске расрпаве оспоравали налаз ревизије такође се могу сматрати притиском рекао је Бошко Чеко. Главна […]

понедељак, 17 октобра, 2011 / 13:32

Главни ревизор Републике Српске Бошко Чеко сматра да је скупштински закључак у којем се тражи ревизија ревизије Главне службе за ревизију јавног сектора, несумњив притисам на ту институцију.

Изјаве премијера Александра Џомбића и минситра финсија Зорана Тегелтије, који су током скупштинске расрпаве оспоравали налаз ревизије такође се могу сматрати притиском рекао је Бошко Чеко.

Главна служба за ревизију јавног сектора је констатовала да је буџет и јавни фондови у РС прошлу годину завршили с кумулираним дефицитом у висини од 1,1 милијарду КМ.

Касније су посланици скупштинске већине усвојили и закључак СНСД у којем се тражи да се обезбиједи "екстерна контрола" квалитета ревизорског извјештаја коју ће извршити, како је наведно изабране ревизорске институције.

Тегелтија је тада навео да ту контролу може да уради и Савез рачуновођа и ревизора РС.

Чеко је, у изјави бањалучкој Алетрнативној телевизији рекао, да такав поступак не води доброј комуникацији између институција ревизије и владе.0 КОМЕНТАРА

  1. Притисци на Главну службу ревизије јавног сектора од стране пресједника Владе и министра финансија су удар на независност и објективност једине институције у Републици српској која је својим професионалним радом изградила рејтинг који би највише требало да цијени и поштује Влада.
    Пошто је ово нека Влада континуитета, Главна служба за ревизију им је највећа препрека како би могло наставити континуитет по обрасцу “Проке Драгосављевића“, “Српских шума“ сл.

Оставите одговор