Чека се реакција Невладинића: Радо Савић хоће Србина за начелника Сребренице

"СДС жели начелника Србина у Сребреници и у том смислу ћемо приступити избору за канидата за начелника општине и у наредних 5 до 7 дана би требало да општински одбори у Сребреници виде која је то личност око које ће се окупити" – истакао је замјеник предсједника СДС Радо Савић.

субота, 4 јула, 2020 / 01:21

Говорећи о изборима у Мостару, Савић је казао да ће српски представници имати заједничку листу, да се не би десило да са листа ХДЗ-а и СДА буду бирани Срби који неће суштински штитити интерес Срба у Мостару.

"Потребно је обезбиједити да се аутенитични представници Срба нађу у Скупштини града Мостара" – нагласио је Савић.

Замјеник предсједника СДС каже да очекује да ће СДС на локалним изборима задржати општине у којима су тренутно на власти.

"Очекујемо да ћемо заједно са нашим коалиционим партнерима освојити власт у још десетак општина гдје тренутно нисмо на власти јер очекујемо подршку грађана који су револтирани тренутним стањем у коме се налази Републике Српска" – истиче Савић.

Он каже да данас не постоји сектор и област у Републици Српској која је успјешна те да под вођством актуелне власти Српска назадује у сваком погледу као друштво. "Највећа борба на предстојећим изборима ће бити за Бања Луку. Канидат за предсједника Републике Српске из СДС-а је 2018. године у Бања Луци побједио и чини ми се да је и данас зрело вријеме за побједу опозиције у Бања Луци која ће отворити врата оних правих промјена у Републици Српској" – закључио је Савић.1 КОМЕНТАР

  1. Ko ima pravo da kaže ko je „autentični srbin“.Molio bih nekoga za definiciju „autentičnosti“ pripadnika nekog naroda. Građanima je bitno da ih predstavlja neko ko će raditi u njihovom interesu. Primjera radi, u RS imamo predstavnike „autentičnih srba“ na vlasti. I šta to znači građanima RS, pljačka, bahatost, siromaštvo nesigurnost, život bez perspektive! Isto je i gdje su na vlasti „autentični predstavnici ostalih naroda. Dokle više?