Чека се налаз вјештака, па и оптужница за Витол

БАЊАЛУКА – Подизање оптужнице за случај "Витол", може се очекивати у веома кратком року, изјавио је јуче Махмут Шврака, замјеник главног специјалног тужиоца РС који ради на овом случају. Шврака, који је још у децембру прошле године најавио да би оптужница могла бити подигнута до краја 2008. године, каже да је до пролонгирања дошло због […]

петак, април 10, 2009 / 08:13

БАЊАЛУКА – Подизање оптужнице за случај "Витол", може се очекивати у веома кратком року, изјавио је јуче Махмут Шврака, замјеник главног специјалног тужиоца РС који ради на овом случају.

Шврака, који је још у децембру прошле године најавио да би оптужница могла бити подигнута до краја 2008. године, каже да је до пролонгирања дошло због враћања налаза вјештака на дораду.

"Налаз вјештака је урађен, али је послат на мању дораду", казао је Шврака истичући да је прије пет дана требао да стигне "али га још нема".
Шврака је увјерен да ће по стизању извјештаја доћи до "процесних радњи које ће резултирати подизањем оптужнице".

Он је рекао ће се из случаја "Рафинерија" произаћи више оптужница додајући да ће се посебна оптужница односити на ненаплаћена потраживања.

Шврака није желио да открива имена оптужених. Медији су раније писали да би због постојања основане сумње да су починили кривична дјела у Рафинерији, предмет истраге могли бити бивши премијер РС, Драган Микеревић, бивши министри у Влади РС, Милан Богићевић, Ђорђе Лајшић и Борис Гашпар; те некадашњи директори Рафинерије Брод Војин Мујичић, Саво Даниловић и Илија Дрпа.

Спомињао се и Драган Доко, бивши министар за економске односе са иностранством, Брацо Вранчић и Радован Самарџија (радили у Министарству трговине), цариници Бранислава Недић и Јанко Јовановић, Јакобус Герардус Стеркен, Ешли Нил, Валтер Кусер и Миљенко Билић, радници компаније "Витол".Оставите одговор